Beskriv kortfattat din roll hos Atteviks.
Som Personalchef är mycket av min roll att stödja chefer och ledare i att agera efter den kultur och de värderingar vi har inom Atteviks. Att arbeta med att skapa ett klimat där alla medarbetare oavsett roll känner sig motiverade och engagerade i vardagen, det påverkar oss alla positivt och inte minst kunden.


Hos Atteviks är det viktigt med ”ett säljande beteende”. Vad innebär detta för dig?
Att se alla som kunder oavsett vem man möter. Ett leende, hälsa på alla, stötta och hjälpa är viktiga ingredienser för mig för att trivas. Jag vill vara och agera i en miljö där dessa faktorer är naturliga.


Vilka egenskaper värdesätter du som chef hos dina medarbetare?
Öppenhet, engagemang och respekt för varandra. Alla har olika roller, bakgrund och beteende. Lär man känna varandra har man lättare att arbeta tillsammans och det blir lättare att känna arbetsglädje och engagemang.


Vad är ett bra ledarskap för dig?
Tydlighet, öppenhet och ärlighet. Ledarskapet kommer i framtiden vara mer personinriktat, att sedan kunna fungera i ett team och bidra och ge är viktigt.


Vad är det bästa med att arbeta hos Atteviks?
Varumärkena, människorna samt försäljningsdrivet som genomsyrar hela företaget allt i kombination med kundomhändertagandet.


Atteviks första devis ”Kunden är vår chef” – vad innebär dessa ledord för dig på din avdelning?
Att allt vi gör och hur vi agerar påverkar kunden i någon mån. Vi måste lyssna på kunden och inte minst de medarbetarna som arbetar direkt mot kunden varje dag. Därför har vi våra medarbetargrupper där vi arbetar med förbättringsåtgärder för kunden, medarbetarna och kollegorna.

jan.wallin@atteviks.se

+46722458623

Jobbar du redan på Atteviks?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@atteviks.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor